Acne behandeling

Wat is acne

Acne vulgaris, in het kort acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes.
Het zijn kleine ontstekingen van de huid in en rondom de talgklieren (talgklierfollikels).
Vrijwel iedereen krijgt acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat.
Bij de een zijn het niet meer dan een paar mee-eters en puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening die veel psychische problemen kan geven en het plezier in het dagelijks leven kan verpesten.
Acne kan bij sommige mensen ook na de puberteit blijven bestaan. Op latere leeftijd is acne dan ook nog steeds een vrij veel voorkomende aandoening. De term jeugdpuistjes is dus eigenlijk niet de juiste naam. Acne is goed te behandelen maak een afspraak voor een intake en je acne behandeling.

De eerste keer

Als je voor het eerst in de salon komt starten we met een intake (vragenlijst). We bekijken je huid en vertellen wat meer over acne, je krijgt tips en vertellen hoe je thuis de producten moet gebruiken en hoe de behandeling eruit ziet (als je jong bent kan het handig zijn een ouder of verzorger mee te nemen).
De intake kost € 25. Als je start met de behandelingen krijg je de bedrag van de intake terug.

Acne behandeling


Bij het eerste bezoek stellen we samen een behandelplan op. Dit is afhankelijk van de ernst van de acne, eventuele medicijnen die je gebruikt etc. Acne is iets wat we niet direct kunnen genezen maar wel onder controle kunnen krijgen. De combinatie van behandelingen en het gebruik van de producten thuis is essentieel.

Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Maak een afspraak voor een intake (ga via de knop naar afspraak maken en kies in het menu ACNE BEHANDELING en vervolgens INTAKE ACNE

Vergoeding


Schoonheidssalon Lavendel is geregistreerd bij de met De Huidprofessional specialisatie acne. Deze behandelingen worden veelal vergoed door de (aanvullende) zorgverzekeringen. Voor vergoedingen raadpleeg de polisvoorwaarden van de zorgverzekering. Soms heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij zijn niet verantwoordelijk of u wel of geen vergoeding krijgt voor uw acnebehandeling. Lees daarom altijd de voorwaarden bij de zorgverzekering. Soms is een verwijsbrief van de huisarts nodig. Zorgverzekeraars die acnebehandelingen vergoeden volgens polisvoorwaarden 2024. Hiernaast hebben wij nog diverse combinaties aangepast aan de wensen/klachten.
Dit kan zijn een acne behandeling met daarin een module of behandeling microdermabrasie.

Raadpleeg de zorgverzekeraar voor de vergoedingen.

Afspraak intake acne