Acne

Wat is acne

Acne vulgaris, in het kort acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes.
Het zijn kleine ontstekingen van de huid in en rondom de talgklieren (talgklierfollikels).
Vrijwel iedereen krijgt acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat.
Bij de een zijn het niet meer dan een paar mee-eters en puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening die veel psychische problemen kan geven en het plezier in het dagelijks leven kan verpesten.
Acne kan bij sommige mensen ook na de puberteit blijven bestaan. Op latere leeftijd is acne dan ook nog steeds een vrij veel voorkomende aandoening. De term jeugdpuistjes is dus eigenlijk niet de juiste naam. Acne is goed te behandelen.

Behandeling


Bij het eerste bezoek stellen we samen een behandelplan op. Dit is afhankelijk van de ernst van de acne, eventuele medicijnen die je gebruikt etc. Acne is iets wat we niet direct kunnen genezen maar wel onder controle kunnen krijgen. Deze behandelingen starten daarom in een kuur en het gebruik van de producten thuis is essentieel.

Verschillende behandelingen

  • Proderm acne behandeling wordt toegepast bij veel onderhuidse ontstekingen en roodheid.
  • hannah 5 stappenplan van hannah waarbij de huid intensief verbeterd wordt en kans op littekens verkleind
  • PBSerum basis van enzymen. Bij acne is er (vaak) een abnormale verhoorning van de bovenste huidcellen, een verhoogde talgproductie en een ontsteking van de huid door de aanwezigheid van de bacteriën.
    PBserum pakt de verhoorning en de bacteriën aan.

Vergoeding


Schoonheidssalon Lavendel is geregistreerd bij de Anbos met de specialisatie acne. Deze behandelingen worden veelal vergoed door de (aanvullende) zorgverzekeringen. Voor vergoedingen raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Soms heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. Wij zijn niet verantwoordelijk of u wel of geen vergoeding krijgt voor uw acnebehandeling. Lees daarom altijd de voorwaarden bij  uw zorgverzekering. Soms is een verwijsbrief van de huisarts nodig. Zorgverzekeraars die acnebehandelingen vergoeden volgens polisvoorwaarden 2019. Hiernaast hebben wij nog diverse combinaties aangepast aan de wensen/klachten.
Dit kan zijn een acne behandeling met daarin een module of behandeling microdermabrasie.
Als u voor de eerste keer komt starten we altijd met een uitgebreide intake om een behandelplan op te stellen.

Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor de vergoedingen.