De functie van viscollageen en vitamine C voor de huid

 

Vis bevat naast de gezonde goede vetten ook hoogwaardige eiwitten. Collageen is een belangrijk eiwit in het lichaam. Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam. Collageen geeft structuur, stevigheid en elasticiteit aan de huid, botten, spieren, gewrichten, haar en nagels. Het geeft structuur en elasticiteit aan haar, nagels, botten, spieren en gewrichten. Het zijn de collageenvezels in de opperhuid, die de huidstructuur en stevigheid van binnenuit beïnvloeden.

Er zijn verschillende typen collageen in ons lichaam:

  • Collageen type 1: Dit zit in de huid, botten, gewrichtsbanden, kraakbeen, bindweefsel, pezen, bloedvaten, haar en nagels.
  • Collageen type 2: Zit in de gewrichten, tussenwervelschijven, strottenhoofd, luchtpijp, neus en ribben.
  • Collageen type 3: Is voor wondherstel en zit in weefsel, bloedvaten en huid.

Type 1 is het meest omvattende collageen en dekt daarmee 90% van al het collageen in ons lichaam. Van alle types is daarom type 1 het belangrijkste voor het bindweefsel. Viscollageen bevat voornamelijk heel veel type 1 collageen wat dus een effect heeft een positief effect heeft op alle bovenstaande weefsels.

Wat is gehydrolyseerd collageen?

Het lichaam kan geen intact (natief) collageen opnemen. Dit komt omdat het molecuul te groot en te complex is. Daarom wordt Omegaflow collageen gemaakt van gehydrolyseerd collageen (collageen peptiden). Dit betekent dat het collageen al kleiner is gemaakt waardoor het wel door het lichaam kan worden opgenomen.

Hoe belangrijk is vitamine C?

Vitamine C is een vitamine die erg belangrijk is bij de aanmaak van collageen. Vitamine C is naast een antioxidant ook onderdeel van de collageenproductie. Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen- en elastinevezels voor een verjongende en vullende werking. Bovendien helpt vitamine C de huid te beschermen tegen schade veroorzaakt door Uv-stralen, vervuiling en vrije radicalen. Ook beschermt het de huid tegen de afbraak van collageen.