De herfst…en je huid🍂🍁

 

De herfst…en je huid🍂🍁

Posted by Cindi Claassen in herfst 30 sep 2019

De herfst doet zijn intrede. De één vind het heerlijk de ander zou het liefst onder een deken kruipen en pas in het voorjaar weer tevoorschijn komen. Is jouw huid al klaar voor de herfst?


Zonder jas de deur uit is geen optie meer, we verruilen de zomerschoenen voor een laarsje, paraplu’s gaan weer mee naar buiten. Af en toe staat de verwarming al aan. We passen ons aan aan de veranderingen van het seizoen.

Hoe zit het dan met de huid?
Voelt hij misschien wat gevoelig, trekkerig aan of is hij geïrriteerd? Grote kans dat jouw huid last heeft van de weersveranderingen. Net zoals dat je niet iedere dag het zelfde eet, en je niet ieder seizoen de dezelfde kleding draagt. Heeft jou huid ook niet standaard dezelfde verzorging nodig.

Door de verwarming die aanstaat wordt er vocht aan de huid onttrokken. Als je vocht en/of je vetgehalte niet optimaal is geeft dit een verstoring in je huid waardoor hij wat vlekkerig is en niet zo comfortabel voelt. Als het vochtgehalte in de huid (te) laag is word de crème niet goed in de huid vervoerd.


Goede gezichtsverzorging valt of staat bij de basis; een goed reiniging. Als deze niet goed is of helemaal niet gedaan wordt starten we verkeerd en heeft het gebruik van een ander product (crème, masker, peeling) niet het effect wat het kan hebben, zonde toch?
 Lees mijn blog “Waarom we allemaal ons gezicht verkeerd reinigen”

Maar hoe zit  dat dan met het vocht en vetgehalte in je huid?

Cornflakes ?!?
Je kan je bovenste huidlaag vergelijken met cornflakes. Met cornflakes? Ja 😉 Ik leg het je uit;
De bovenste laag van je huid bestaat uit dode huidcellen (deze zijn helemaal uitgedroogd).
Als je hier een crème op aanbrengt slurpen deze dode huidcellen de crème op (zonde als je huid verbeterende producten gebruikt want hiermee kunnen we veel meer mee bereiken als deze op de juiste plaats in de huid komen).
Wij gebruiken de Vitamin Complex of de Sparkling Spray deze brengen we aan voordat we de crème gebruiken. Nu zijn de dode huidcellen voorzien van vocht (en verzadigd) en kunnen de crème aanbrengen dit nu dieper mee de huid in kan om daar het echte werk te kunnen doen!
Bovendien gebruik je minder van je crème product! Dubbel voordeel dus.

Vetten
Tijdens de huidmeting meten we ook het vetgehalte op je huid. Dit zijn de vetten die je huid zelf aanmaakt. Als deze te laag zijn kan het zijn we gaan peelen (het verwijderen van de dode huidcellen) want als we veel dode huidcellen hebben kan het vet wat je huid aanmaakt niet goed naar de oppervlakte komen. De vetten zorgen voor het transport van de crème in de huid.
Daarbij komt dat als het vetgehalte laag is de huidbarrière (de bescherming van je huid) niet intact zijn en kan je huid geïrriteerd raken en verliest je huid vocht. Zaak dus om die vetten aan te vullen zowel van binnen (met voeding) de tips heb ik voor je klaar! En met een aangepaste crème en/of serum.

 

Wat kan ik er aan doen?

Kom langs voor een advies op maat. Tijdens de huidmeting meten we naast het vocht en vetgehalte dat we net besproken hebben ook de ph-waarde en de erytheem (gevoeligheid) van je huid ook nemen we je leefomstandigheden mee (sport je veel, ben veel buiten of werk je juist alleen maar op kantoor). We kunnen behandeling en advies voor je verzorging op maat geven.

 

Want huidverzorging is nooit standaard.


Wil je een advies/behandeling om maat? Maak een afspraak !
Bel 0318 554015 of maak online een afspraak.

Op zoek naar huidverbetering en wil jij een goed (persoonlijk) advies.
Maak een afspraak voor een huidmeting www.salon-lavendel.nl/afspraak-maken
Is jouw huid al klaar voor de herfst?
Follow by Email
Facebook
YouTube
LinkedIn
Instagram