Huidverbetering in 5 stappen / Stap 1 Reinigen

 

Huidverbetering in 5 stappen

Posted by Cindi Claassen in Huidverbetering in 5 stappen 12 sep 2022

Stap 1 Reinigen

Basis…

Een goede reiniging is de basis voor een gezonde huid! Het stappenplan begint dus ook altijd met de reiniging.
Je kunt serum, cremes en alle tips net zo goed overslaan als je je huid niet goed reinigt.
Een ongereinigde huid neemt veel minder of zelfs helemaal geen werkstoffen op uit verzorgende producten..dat is natuurlijk zonde want we willen het beste uit de huid en de producten halen.

Twee keer per dag?

We gaan dus ’s ochtends en ‘avonds reinigen.
In de ochtend omdat er ’s nachts allemaal afvalstoffen vrijkomen. Denk aan zweet, talg en dode huidcellen die op je huid komen te liggen en in de avond om het vuil (en eventueel make-up) wat gedurende de dag op de huid is komen te liggen te verwijderen.

Een reiniging hoeft niet ingewikkeld te zijn.  Wat wel belangrijk is is dat het reinigingsproduct hydrofiel is.
Hydrofiel wil zeggen dat het mengbaar met water is zonder dat het gaat schuimen en dus niet de vocht/vetbalans verstoord.

Hoe het werkt!

Ter grootte van een 2 euro munt doe je wat milk of olie in je hand, je verdeelt het over twee handen en op een droog gezicht breng je het aan. Hoe simpel? Vervolgens maak je je handen goed nat en meng je het water met de milk of olie op je gezicht. Daarna pak je een plons water en spoel je alles weg. Je kunt het dus onder de douche gebruiken, maar ook boven de wasbak. De keuze is reuze! Gezicht afdrogen en klaar. Nu nog een watje met Sensitive Skin Lotion om je huid goed na te reinigen en te verfrissen, that’s it. Totale tijd? Maximaal anderhalve minuut!

Welke reiniging is het meest geschikt voor jouw huid?

De Cleansing Milk is o.a. op basis van avocado. Dit ingrediënt werkt verzachtend, hydraterend en ook herstellend op de zuurgraad van je huid. Wanneer je zuurgraad uit balans is en/of je een vochtarme huid hebt is de milk het meest geschikt voor je huid.

Of de Cleansing Oil, deze komt uit de groene lijn van hannah en is o.a. op basis van Dermofeel. Een ingrediënt dat zorgt voor een hoge verdraagzaamheid van de huid (ook rondom de ogen), waardoor zelfs de meest gevoelige huid intensief gereinigd kan worden. Heb je dus een gevoelige huid dan is de olie een goede keuze.

Er zijn nog enkele specifieke (na)reinings producten. Zoals de Sensitive Lotion, Prepare Potion, Active Lotion.


Welke product voor jou het meest geschikt is vertel ik je tijdens je kennismakingsbehandeling/ de huidmeting/advies.
Heb je deze nog niet gehad plan hem dan in! Afspraak maken