De functie van Omega 3 op de huid

 

Omega 3 heeft een positief gezondheidseffect op onder andere je hart, hersenen, ogen en bloeddruk, maar ook op je huid! Niet voor niets wordt omega 3 in veel huidverzorgingsproducten gebruikt. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van omega 3 in beautyproducten. Deze smeer je op de huid. Visolie verzorgt de huid juist van binnenuit met omega 3.

Wat is omega 3?

Omega 3 is een ‘gezond’ vet dat goed is voor de huid. Omega 3 komt in verschillende vormen voor. De bekendste zijn EPA (eicosapentaeenzuur), DHA (docosahexaeenzuur) en ALA (alfa-linoleenzuur). Omega 3-vetzuren zijn essentiële voedingsstoffen. Dat betekent dat je lichaam ze niet zelf aanmaakt, maar dat je ze via je voeding binnen moet krijgen. De omega 3-vetzuren EPA en DHA worden ook wel visvetzuren genoemd omdat je ze voornamelijk in vette vis vindt. Vette vissoorten zijn bijvoorbeeld tonijn, ansjovis, zalm, makreel, haring en sardientjes. ALA vind je in plantaardige producten.

Omega 3 heeft allerlei positieve gezondheidseffecten. Daar zijn duizenden studies naar gedaan. Allereerst is het goed voor je hart en is het goed voor je ogen en hersenen. Daarnaast draagt DHA bij aan een normale hersenfunctie en gezichtsvermogen en (3 gram) EPA en DHA dragen bij aan de instandhouding van een normale bloeddruk. Omega 3 is ook gezond voor zwangeren en baby’s. De vetzuren dragen tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding bij aan de ontwikkeling van de hersenen en het netvlies van het kindje.

De omega 3 – omega 6 balans

Naast omega 3 vind je in de supermarkt (veel) producten die omega 6 bevatten. Denk aan koekjes, chips, gefrituurd eten en sausjes. Producten die in trek zijn, maar die juist een minder gunstig effect op de huid hebben. Een teveel aan omega 6 vergroot namelijk de kans op huidontstekingen. Het zou het beste zijn als omega 3 en omega 6 perfect met elkaar in balans zijn, maar vaak is dat niet zo. Veel mensen krijgen te veel omega 6 en te weinig omega 3 binnen. Door de hoeveelheid omega 3 in je lijf aan te vullen en op peil te houden, wordt een onrustige huid tegengegaan.

Het effect van omega 3 op de huid

We weten dat een omega 3-tekort acne bevordert. Bij huidproblemen als puistjes, psoriasis, eczeem of actieve rosacea is het daarom goed om te weten wat omega 3 kan doen. De juiste dosering omega 3 heeft een bewezen positief effect op de cellen in je lichaam. Een aantal gunstige effecten van omega 3 op de huid op een rijtje:

  • Zorgt voor soepele, flexibele celwanden
  • Versterkt de membranen van de cellen
  • Houdt de huid zacht en glad doordat de hoornlaag zacht wordt
  • Gaat het proces van huidveroudering tegen (anti-aging)
  • Gaat onzuiverheden tegen
  • Pept de huid op doordat de doorbloeding bevorderd wordt
  • Gaat een droge huid tegen

Profiteer van de voordelen van omega 3

Je kunt van de voordelen van omega 3 genieten door producten te eten met omega 3. Zo zorg je voor een soepele, gehydrateerde en gezonde huid. Eet je weinig of nooit vis of schaal- en schelpdieren? Dan is visolie een uitstekend alternatief om toch voldoende EPA en DHA-visvetzuren binnen te krijgen. Visolie is rijk aan omega 3!

Net als dat voeding invloed heeft op de huid, hebben goede supplementen dat ook. Visolie is een goed alternatief voor (vette) vis als je niet van vis houdt of niet vaak vis eet. Door visolie in vloeibare vorm of als capsule in te nemen, krijg je voldoende omega 3 binnen. Deze kan zijn werk van binnenuit gaan doen. Ongezond eten kan voor een onrustige huid zorgen, maar een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen ook. Het dagelijks innemen van omega 3 gaat een droge huid tegen. Bovendien profiteer je door het gebruik van visolie ook van de andere gezondheidseffecten die dit supplement heeft.

Visolie met omega 3 kopen

Het fijne aan visolie is dat je deze dankzij de zachte smaak puur van de lepel kunt innemen of door je ontbijtkwark, yoghurt, smoothie of saladedressing kunt roeren. Onze visolie heeft geen vissige nasmaak en zorgt niet voor oprispingen. Dat komt door de lage Totox-waarde of oxidatiewaarde. Wij geven hier zelfs een 100%-Geen-Op-Boer-Garantie op!