Waarom kijkt mijn huid zo futloos ?

 

Waarom kijkt mijn huid zo futloos ?

Posted by Cindi Claassen in Kennisbank 20 jan 2021

Waarom kijkt mijn huid zo futloos?

Je huid is een levend orgaan, onze huid vernieuwd zich iedere dag weer! 
Ongeveer iedere 30 dagen krijg je een nieuw jasje. Huidcellen worden diep in de huid aangemaakt en schuiven steeds een stapje op naar boven tot je uiteindelijk afsterven als als dode huidcellen bovenop je huid liggen

Echter zijn er omstandigheden waardoor die buitenste huidlaag (de dode huidcellen) verdikt waardoor de huid er dof en futloos uit kan zien. Als we ouder worden blijven de dode huidcellen meer plakken op de huid.  Maar ook andere oorzaken zoals invloed van hormonen (denk aan de pubertijd) kunnen de hoornlaag verdikken of de zon in zomer. Je huid beschermd je door (onder invloed van de zon) te verdikken en zo gedeeltelijk te beschermen tegen de schadelijke invoeden van de zon. Echter zie je na de zomer een droge futloze huid doordat de dode huidcellen zijn opgehoopt.

Door de huid te peelen helpen we de huid een handje. Deze peeling kan op verschillende manier. Bijvoorbeeld door middel van enzymen dit zijn eiwitspitsende stoffen die zorgen dat de lijmstof tussen de dode huidcellen oplost waardoor de dode huidcellen op een zachte manier verwijderd worden. De huid is nu mooi egaal, ziet er stalend uit en  de creme wordt beter in de huid opgenomen.
Het resultaat een prachtig stralende huid!

waarom is mijn huid zo fultoos?

Tags: , ,