Huidverbetering óók van binnenuit / Huidverbetering van binnenuit

 

Huidverbetering óók van binnenuit

Posted by Cindi Claassen in Geen categorie 09 jan 2024

Als huidcoach coach en adviseer ik je om met de juiste producten je huid in optimale conditie te krijgen/te houden.
Of het nu gaat om een onrustige, droge huid of een rijpere huid. De juiste producten zijn van belang om de huid de juiste werkstoffen te geven.
Ondersteuning van binnenuit is daarbij een hele mooie aanvulling. Op deze pagina vind je meer informatie over Omega 3 visolie en Viscollageen.

De functie van Omega 3 op de huid

Omega 3 heeft een positief gezondheidseffect op onder andere je hart, hersenen, ogen en bloeddruk, maar ook op je huid! Niet voor niets wordt omega 3 in veel huidverzorgingsproducten gebruikt. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van omega 3 in beautyproducten. Deze smeer je op de huid. Visolie verzorgt de huid juist van binnenuit met omega 3.

Wat is omega 3?

Omega 3 is een ‘gezond’ vet dat goed is voor de huid. Omega 3 komt in verschillende vormen voor. De bekendste zijn EPA (eicosapentaeenzuur), DHA (docosahexaeenzuur) en ALA (alfa-linoleenzuur). Omega 3-vetzuren zijn essentiële voedingsstoffen. Dat betekent dat je lichaam ze niet zelf aanmaakt, maar dat je ze via je voeding binnen moet krijgen. De omega 3-vetzuren EPA en DHA worden ook wel visvetzuren genoemd omdat je ze voornamelijk in vette vis vindt. Vette vissoorten zijn bijvoorbeeld tonijn, ansjovis, zalm, makreel, haring en sardientjes. ALA vind je in plantaardige producten.

Omega 3 heeft allerlei positieve gezondheidseffecten. Daar zijn duizenden studies naar gedaan. Allereerst is het goed voor je hart en is het goed voor je ogen en hersenen. Daarnaast draagt DHA bij aan een normale hersenfunctie en gezichtsvermogen en (3 gram) EPA en DHA dragen bij aan de instandhouding van een normale bloeddruk. Omega 3 is ook gezond voor zwangeren en baby’s. De vetzuren dragen tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding bij aan de ontwikkeling van de hersenen en het netvlies van het kindje.

De omega 3 – omega 6 balans

Naast omega 3 vind je in de supermarkt (veel) producten die omega 6 bevatten. Denk aan koekjes, chips, gefrituurd eten en sausjes. Producten die in trek zijn, maar die juist een minder gunstig effect op de huid hebben. Een teveel aan omega 6 vergroot namelijk de kans op huidontstekingen. Het zou het beste zijn als omega 3 en omega 6 perfect met elkaar in balans zijn, maar vaak is dat niet zo. Veel mensen krijgen te veel omega 6 en te weinig omega 3 binnen. Door de hoeveelheid omega 3 in je lijf aan te vullen en op peil te houden, wordt een onrustige huid tegengegaan.

Het effect van omega 3 op de huid

We weten dat een omega 3-tekort acne bevordert. Bij huidproblemen als puistjes, psoriasis, eczeem of actieve rosacea is het daarom goed om te weten wat omega 3 kan doen. De juiste dosering omega 3 heeft een bewezen positief effect op de cellen in je lichaam. Een aantal gunstige effecten van omega 3 op de huid op een rijtje:

  • Zorgt voor soepele, flexibele celwanden
  • Versterkt de membranen van de cellen
  • Houdt de huid zacht en glad doordat de hoornlaag zacht wordt
  • Gaat het proces van huidveroudering tegen (anti-aging)
  • Gaat onzuiverheden tegen
  • Pept de huid op doordat de doorbloeding bevorderd wordt
  • Gaat een droge huid tegen

Profiteer van de voordelen van omega 3

Je kunt van de voordelen van omega 3 genieten door producten te eten met omega 3. Zo zorg je voor een soepele, gehydrateerde en gezonde huid. Eet je weinig of nooit vis of schaal- en schelpdieren? Dan is visolie een uitstekend alternatief om toch voldoende EPA en DHA-visvetzuren binnen te krijgen. Visolie is rijk aan omega 3!

Net als dat voeding invloed heeft op de huid, hebben goede supplementen dat ook. Visolie is een goed alternatief voor (vette) vis als je niet van vis houdt of niet vaak vis eet. Door visolie in vloeibare vorm of als capsule in te nemen, krijg je voldoende omega 3 binnen. Deze kan zijn werk van binnenuit gaan doen. Ongezond eten kan voor een onrustige huid zorgen, maar een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen ook. Het dagelijks innemen van omega 3 gaat een droge huid tegen. Bovendien profiteer je door het gebruik van visolie ook van de andere gezondheidseffecten die dit supplement heeft.

Visolie met omega 3 kopen

Het fijne aan visolie is dat je deze dankzij de zachte smaak puur van de lepel kunt innemen of door je ontbijtkwark, yoghurt, smoothie of saladedressing kunt roeren. Onze visolie heeft geen vissige nasmaak en zorgt niet voor oprispingen. Dat komt door de lage Totox-waarde of oxidatiewaarde. Wij geven hier zelfs een 100%-Geen-Op-Boer-Garantie op!

Bekijk hier de MSC Visolie met vitamine D


De functie van viscollageen en vitamine C voor de huid

Vis bevat naast de gezonde goede vetten ook hoogwaardige eiwitten. Collageen is een belangrijk eiwit in het lichaam. Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam. Collageen geeft structuur, stevigheid en elasticiteit aan de huid, botten, spieren, gewrichten, haar en nagels. Het geeft structuur en elasticiteit aan haar, nagels, botten, spieren en gewrichten. Het zijn de collageenvezels in de opperhuid, die de huidstructuur en stevigheid van binnenuit beïnvloeden.

Er zijn verschillende typen collageen in ons lichaam:

  • Collageen type 1: Dit zit in de huid, botten, gewrichtsbanden, kraakbeen, bindweefsel, pezen, bloedvaten, haar en nagels.
  • Collageen type 2: Zit in de gewrichten, tussenwervelschijven, strottenhoofd, luchtpijp, neus en ribben.
  • Collageen type 3: Is voor wondherstel en zit in weefsel, bloedvaten en huid.

Type 1 is het meest omvattende collageen en dekt daarmee 90% van al het collageen in ons lichaam. Van alle types is daarom type 1 het belangrijkste voor het bindweefsel. Viscollageen bevat voornamelijk heel veel type 1 collageen wat dus een effect heeft een positief effect heeft op alle bovenstaande weefsels.

Wat is gehydrolyseerd collageen?

Het lichaam kan geen intact (natief) collageen opnemen. Dit komt omdat het molecuul te groot en te complex is. Daarom wordt Omegaflow collageen gemaakt van gehydrolyseerd collageen (collageen peptiden). Dit betekent dat het collageen al kleiner is gemaakt waardoor het wel door het lichaam kan worden opgenomen.

Hoe belangrijk is vitamine C?

Vitamine C is een vitamine die erg belangrijk is bij de aanmaak van collageen. Vitamine C is naast een antioxidant ook onderdeel van de collageenproductie. Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen- en elastinevezels voor een verjongende en vullende werking. Bovendien helpt vitamine C de huid te beschermen tegen schade veroorzaakt door Uv-stralen, vervuiling en vrije radicalen. Ook beschermt het de huid tegen de afbraak van collageen.

Bij een rijpere huid neemt de afbraak van collageen toe terwijl de aanmaak minder wordt.
Vis biedt ook bijzondere eiwitten; viscollageen. Viscollageen is het meest effectieve voor de huid omdat deze het meest op menselijk collageen lijkt (beter opgenomen dan van koeien)
Collageen is het meest voorkomende en een belangrijk eiwit in het lichaam. Collageen geeft structuur, stevigheid en elasticiteit aan de huid, botten, spieren, gewrichten, haar en nagels.

Het zijn de collageenvezels in de huid die de huidstructuur en stevigheid van binnenuit beïnvloeden.
Naarmate we ouder worden verliezen we collageenvezels. Minder collageen betekent een slappere huid. De hoeveelheid collageen bepaalt de mate van hydratatie in de huid omdat collageen water bindt.

Omegaflow heeft gekozen voor het superieure viscollageen, omdat het aminozuurprofiel het meest vergelijkbaar is met het menselijk collageen . Het MSC-keurmerk is voor ons het bewijs dat de viscollageen afkomstig is van wilde vis en dus niet kweektilapia, varkens of koeien.

Omegaflow gebruikt voor supplementen alleen de beste grondstoffen uit Noorwegen, 100% MSC gecertificeerde wilde vis.

Als we werken op de aanmaak van gezond collageen dmv de bindweefselmassage ondersteunen we van buitenaf door de juiste producten te gebruiken die invloed hebben in die diepere huidlagen en van binnenuit door gezonde voeding aangevuld met supplementen; Viscollageen met vitamine C of Viscollageen (indien u al een vitamine C supplement gebruikt).
Vitamine C is een belangrijke (en zelfs nodige) factor voor de ontwikkeling van collageen.

Bekijk hier de Viscollageen