Veelgestelde vragen viscollageen

 

Waarom kiezen voor Omegaflow viscollageen?

We leggen hier uit waar viscollageen goed voor is.

Maar wanneer doet de viscollagen wat ie moet doen? Dit was natuurlijk de belangrijkste vraag toen wij jaren geleden in contact kwamen met het Noorse viscollageen bedrijf, waar we sindsdien ons product van betrekken.

Er zijn meerdere redenen waar wij deze kwaliteit collageen aanbieden:

  • Viscollageen lijkt het meest op menselijk collageen
  • Koeiencollageen valt voor ons af, omdat het heel vaak onduidelijk is waar en onder welke omstandigheden de koeien zijn gehouden. Gras gevoerd is helaas geen uitspraak die gecontroleerd wordt.
  • Met ons MSC-keurmerk zijn we er 100% zeker van dat Omegaflow afkomstig is van wilde Noorse kabeljauw. Dit wordt streng gecontroleerd. Er wordt dus geen kweekvis zoals tilapia gebruikt.
  • Een extraatje is dat wij kunnen garanderen dat Omegaflow collageen alleen gemaakt wordt van de huid van de wilde kabeljauw.

Wat is de juiste dagelijkse dosering?

De optimale dagelijkse dosering van Omegaflow viscollageen poeder (aardbei of naturel) ligt tussen de 5 en 10 gram. Onze Noorse fabrikant heeft een studie laten doen, waaruit blijkt dat de hydratatie van de gezichtshuid al na 8 weken gebruik (van 10 gram/2 schepjes) per dag, toeneemt met maar liefst 35%.

Deze resultaten maken aannemelijk dat een langer gebruik van 5 gram dagelijks er ook een significant effect van de collageen op de gezichtshuid te verwachten is.

Het staat vrij en is compleet veilig om dus een hogere dan 5 gram per dag te gebruiken. Hoger dan 10 hoeft geen extra effect op de huidhydratatie te geven, echter zal het wel bijdragen aan spieropbouw, -behoud -en herstel vanwege de extra inname van hoogwaardig eiwit (waar collageen uit bestaat).

Waarom collageen in poedervorm en niet in pillen of shots?

Doseringen van 5 gram poeder zijn het meeste waar voor je geld. Een pil, tablet of capsule bevat vaak maar 0,5 gram. Dat is 10 x zo weinig. En shot kan wel 5 gram poeder bevatten, maar vanwege het toegevoegde water wordt het zo een heel duur product.

Wat is het ideale tijdstip voor inname?

Dat bestaat niet 😊. Het maakt namelijk niet uit of je het collageen ’s ochtends in je ontbijtyoghurt of havermout roert, of dat je het ’s avonds in een kop thee of glas water roert. Het effect op het lichaam is hetzelfde.

Moet ik de inname af en toe pauzeren?

Nee. Er bestaat geen bewijs dat dit het effect verbetert. Het effect is optimaal wanneer je zo regelmatig mogelijk de collageen inneemt.

Welke deeltjesgrootte heeft Omegaflow viscollageen?

Het collageen is gehydrolyseerd (opgeknipt) in stukjes van 3000 Dalton. Dat is de gebruikelijke en meest onderzochte grootte voor optimale opname van de collageenpeptiden door de darm.

Wat is het verschil tussen de aardbei- en naturel variant?

De naturel variant is 100% pure viscollageen zonder een toevoeging van smaak (natuurlijk aardbeiaroma), zoetstof (natuurlijke stevia) of vitamine C (natuurlijke extract van acerola vrucht).

Het nadeel hiervan is dat de naturel variant een lichte zee/vis smaak heeft. Echter, wanneer je het poeder roert in yoghurt of een smoothie is daar niets van te merken. Geroerd in water is dit niet lekker.

Waarom wordt er aan collageen vaak vitamine C toegevoegd?

Omdat wij als merk dan mogen communiceren dat dit van belang is voor de vorming van collageen. Collageen heeft van zichzelf geen zogenaamde goedgekeurde gezondheidsclaims. Vitamine C heeft er vele en wordt daarom vaak in een kleine hoeveelheid toegevoegd aan een product om er iets gezonds over te zeggen.

Dit heeft iets kunstmatigs omdat de hoeveelheid vitamine C die wij en andere toevoegen, vaak niet meer is dan een halve appel. Daarom hebben we besloten om aan de naturel variant geen vitamine C toe te voegen.

Waarom is Omegaflow één van de weinige merken met het MSC-keurmerk?

Als merk heb je de mogelijkheid om op meerdere plaatsen in de wereld (vis)collageen in bulk hoeveelheden in te kopen. China, Vietnam, Europa. Voor iets wat mensen, die jou vertrouwen, innemen voor hun gezondheid, wil je dat dit 1) veilig en betrouwbaar is, 2) werkt, 3) hygiënisch is, maar ook netjes wordt gemaakt, zonder negatief effect op de natuur.

Een manier voor ons om duidelijk te maken dat we onze verantwoordelijkheid willen nemen en dit ook willen kunnen bewijzen, is het blauwe MSC-keurmerk. De Marine Steward Council is het strengste keurmerk om de oceanen gezond te houden en af te blijven van visbestanden in ontwikkelingslanden.

Daarnaast is het voor ons ook een manier om te bewijzen dat we garanderen dat de viscollageen van wilde vis komt. En dus niet van Aziatische kweekvis zoals tilapia. De reden dat we alleen viscollageen in Noorwegen kopen, is dat wij vinden dat deze van de hoogste kwaliteit is en dat we onze producent daar kennen en 100% vertrouwen.